Bedste børnebøger

Der er intet sin en god børnebog. Børnebøger er både gode for børnene og de forældre og bedsteforældre, som læser bøgerne højt for børnene. Der opstår et sammenvær og noget som børnene husker – selv når de er voksne. Vi præsenterer i denne artikel en lang række af de mest populære børnebøger til dig og dine børn. Bøgerne er opdelt i kategorier og typer, så brug eventuelt vores lille indholdsfortegnelse nedenfor eller scroll artiklen igennem og se det store udvalg af gode børnebøger. Finder du ikke de børnebøger, du leder efter? Så klik og find børnebogen her >>

.

Tommy med det gyldne ben af Erik Christian Larsen – Børnebog om store drømme

Tommy med det gyldne ben af Erik Christian Larsen er en illustreret børnebog med seks flotte illustrationer foruden forside og bagside. Børnebogen er inddelt i 9 kapitler. Historien handler om en lille familie med enken Lasse, der er far til de tre børn: Herman, Simon og Tommy. Tommy var den sidstfødte og dværgen Rumle havde spået, at Tommy ville blive professionel fodboldspiller, der var dog det lile “men”, at Tommy havde kalveknæede ben.

De tre børn forskelsbehandles. De to tvillinger Herman og Simon havde en klar fordel fremfor Tommy, der ofte blev ladt i stikken. Men Tommy gav aldrig op for han havde hørt om den vilde spådom. Tommy ville derfor ikke skuffe om end, det kostede ham lidt ekstra energi.

Tommy drømmede derfor om at blive professionel fodboldspiller, men han kunne ikke drible lige så godt som sine to storebrødre. Han fik endda lov til at spille i den lokale klub, hvor han arbejdede uden at skulle betale for det. En dag skete, der det at en trold tacklede ham så hårdt på fodboldbanen, at hans ene ben faldt af. I stedet fik Tommy et nyt gyldent ben, som mirakuløst medførte, at han kunne score mål på frispark.

Bogen er illustreret af Jakob Kramer Hero. Tommy med det gyldne ben af Erik Christian Larsen er udgivet af forlaget memoris. Børnebogen er på 64 sider. Klik og køb bogen her >>……. Klik og køb lydbogen her >>………. Klik og køb e-Bogen her >>

.

Sigurd Barrett fortæller Danmarkshistorie

120-sigurd-fortaeller-danmarkshistorie-guldudgave-af-sigurd-barrettBørnebog, Dobbelt-CD (med musik) samt Lydbog til download (oplæst af Sigurd Barrett)

Sigurd fortæller Danmarkshistorie er forfattet af vores alle sammen Sigurd Barrett kendt som musiker, entertainer og forfatter. Sigurd Barrett er nok mest kendt for sine mange børneprogrammer på Danmarks Radio’s DR Tv.

Bogen Sigurd fortæller Danmarkshistorie indeholder i denne udgave en dobbelt-cd med 42 nye børnesange, som omhandler de mange vilde, sjove og overraskende Danmarkshistorier.
Danmarkshistorien tager dig med gennem hele 12800 års underholdende danmarkshistorie fortalt stilsikkert af Sigurd Barrett. Bogen starter helt tilbage i istiden, hvor du som læser og lytter introduceres til de såkaldte første mennesker på Dansk jord nemlig “neandertalerne”. Efter istiden, så gennemgås historier om vikinger, dronninger, konger, landsforrædere og mange af vores alle sammen helte.

Bestselleren “Sigurd fortæller Danmarkshistorie” er i denne udgave på 560 sider udgivet af Politikens forlag og forfattet af Sigurd Barrett. Klik, køb og læs mere her >>

.

Verdens 100 farligste dyr af Sebastian Klein

55. Verdens 100 farligste dyr af Sebastian Klein

Børnebog

Her præsenterer vi en rigtig børnebog for drenge eller for piger, der er interesseret i viden om dyr. Børnebogen er skrevet af Sebastian Klein, som du nok bedre kender som den berømte børne Tv-vært. Børnebogen handler om netop verdens aller farligste dyr. Bogen Verdens 100 farligste af Sebastian Klein er en god fagbog for børn. Alle de farlige dyr er i bogen sorteret efter, hvor farlige de enkelte dyr er?

Prøv at vurder om det farligste dyr i hele verden er en edderkop, en skorpion, en tiger, en slange eller en løve? Eller er det farligste dyr et dyr, du aldrig har hørt om? Og hvordan ser det farligste dyr i hele verden mon ud?

Bogen præsenterer også et væld af beskrivelser af alle de farlige dyr. Alle de farlige dyr har forskellige reaktionsmønstre, når de møder et menneske. Så for at undgå at der ikke sker ulykker, så får du gode råd til, hvad du bør gøre, hvis du møder et af disse farlige dyr i virkeligheden.

Børnebogen er udgivet af forlaget Carlsen, 1. udgave er fra 2015 og den er på 213 sider, læs mere om bogen og køb her >>

.

Sigurd fortæller Danmarkshistorie af Sigurd Barrett

120-sigurd-fortaeller-danmarkshistorie-guldudgave-af-sigurd-barrettBørnebog, Dobbelt-CD (med musik) samt Lydbog til download (oplæst af Sigurd Barrett)

Sigurd fortæller Danmarkshistorie er forfattet af endnu en kendis fra Dansk Børne-Tv. Sigurd Barrett er kendt som musiker, forfatter og entertainer. Det som Sigurd Barrett nok er aller mest kendt for, er sine mange børneprogrammer på Danmarks Radio’s og DR Tv.

Børnebogen Sigurd fortæller Danmarkshistorie indeholder i den udgave der er vist her også en dobbelt-cd med 42 nye børnesange, som handler om de mange vilde, sjove og overraskende Danmarkshistorier. Danmarkshistorien tager dig med gennem hele 12.800 års underholdende danmarkshistorie fortalt stilsikkert af Sigurd Barrett. Børnebogen starter i istiden, hvor du som læser og ikke mindst som lytter (via CD’en) introduceres til de første mennesker på Dansk jord nemlig “neandertalerne”. Efter istiden, så gennemgås historier om både spændende vikinger, konger, dronninger, landsforrædere, men børnene præsenteres også for et væld af vores mange helte.

Bestselleren “Sigurd fortæller Danmarkshistorie” er udgivet af Politikens forlag, forfattet af Sigurd Barrett og børnebogen er på 560 sider. Klik, køb og læs mere her >>

.

Halfdans ABC – Børnebog med bogstaver af Halfdan Rasmussen

35. Halfdans ABCBørnebog

Der er et væld af børnebøger om bogstaver. “Halfdans ABC af Halfdan Rasmussen” er en klassiker. Bogen blev udgivet første gang i 1967. Halfdan Rasmussen, var børnebogsforfatter, og han nåede at skrive og udgive hele 83 værker. Denne bog om bogstaverne indeholder også et æld af tegninger, som er lavet af Ib Spang Olsen.

Formålet med bogen er at gøre det at lære bogstaver underholdende, morsomt og interessant. Bogen beskriver bogstaverne levende med pudsige egenskaber, der anvendes rim, ord og underholdende sætninger. Samlet sætter de mange fine illustrationer scenen, og de bringer let et smil frem hos både børn og voksne.

Halfdans ABC er udgivet af forlaget Carlsen, læs mere og køb bogen her >>

.

Børnerim af Halfdan Rasmussen

69. Børnerim af Halfdan Rasmussen

Børnebog og CD (m. oplæsning af rim og musik)

Her præsenteres endnu en elsket bog forfattet af Halfdan Rasmussen.

Halfdans Rasmussen præsenterer skægge “Børnerim” i denne store bog på 168 sider. Vi fik selv bogen anbefalet af pædagogerne i vores drengs børnehave og købte den og har haft stor glæde af den. Der er sjove og gode børnerim i denne udgave. Du kan være med til at bevare de gode rim ved at introducerer dem til de unge børn, så de forhåbentligt kan genhøres af de kommende generationer. Bønerim af Halfdan Ramussens er underholdende og de bringer let et smil frem.

Børnebogen med børnerim er udgivet på forlaget Schønberg. Børnebogen er på 168 sider. Tegningerne er illustreret af Ib Spang Olsen. I denne udgave medfølger der en CD med alle rimene, som læses op af Ib Spang Olsen. Endelig er der komponeret musik af Lasse Spang Olsen i et samarbejde med filmkomponisten George Keller, læs mere og køb bogen her >>

.

Bearlock Bjørn og Julemandens hemmelighed af Thomas Bekker

Bearlock Bjørn og julemandens hemmelighed var en fornøjelse at læse for min 6 årige søn. Han grinede højlydt gentagende gange, da jeg læste historien som en godnathistorie for ham. Bogen er virkelig underholdende. Et af de mange underholdende og sjove eksempler var eks. da Bearlock Bjørn sidder oppe i flyveren på vej mod Grønland, hvor julemanden bor. Pludselig bliver Bearlock Bjørn lækkersulten, og han beslutter sig for at gå på jagt efter guf i flyveren. Det er dog ikke lige til, at prøve at få fat på den lækre chokoladebar og sodavand, og der skal vilde og alternative metoder i brug.

124-bearlock-bjoern-og-julemandens-hemmelighed-bearlock-bjoern-af-thomas-bekker

Børnebog

Bearlock Bjørn og Julemandens hemmelighed af Thomas Bekker er en fortælling, der handler om detektiven Bearlock Bjørn og hans assistent Doktor Vaskebjørn. De drager mod Grønland for at finde ud af, hvordan julemanden får plads til de mange gave til alle verdens børn i den lille julesæk, som han bærer på ryggen.

Denne julehistorie og ikke mindst illustrationerne giver begge figurer i bogen kant, og tegningerne formår at gøre disse dyr til dejlige, hyggelige og underholdende figurer. Man kan ikke undgå at elske dem og blive fanget af denne julehistorie. Bearlock Bjørn og julemandens hemmelighed er på 60 sider og bogen er udgivet af forlaget Inkleaks.com. Klik, køb og læs mere her >>

.

Villads fra Valby af Anne Sofie Hammer – Børnebøger

Børnebøgerne om Villads fra Valby er skrevet i mange sjove, underholdende og inspirerende udgaver, der præsenterer de mange oplevelser, som børn møder gennem deres barndom  i børnehave og skole. Herunder har vi klippet fire af bøgerne om Villads fra Valby ind. Bøgerne er aldersgruppen af børn, der er i den sidste del af børnehaven og børn i indskolingsalderen samt de tidlige skoleår.

48. Villads fra Valby fra 0 te V….47. c….40. Villads fra valby laver opgaver
1. Villads fra Valby i 0.v…..2. Villads fra Valby på sommerferie..3. Villads fra Valby laver opgaver

…..Se mange flere børnebøger med “Villads fra Valby“, klik her og se udvalget >>

4. Villads fra Valby laver en film

.

Hr. Skægs ABC af Mikkel Lomborg, Nikolaj Grandjean & Toke Reunert – Børnebog med bogstaver

Hr. Skæg er meget velkendt og har lavet et væld af gode børneudsendelser og her præsenteres en række af bøgerne, som præsenterer bogstaver, ord og tal på en frisk måde i en inspirerende leg. Herunder præsenteres børnebøger med bogstaver og ord samt musik, musikvideoer og Tv-serier på DVD. Kig med herunder.

Hr. Skægs ABC som børnebog og musik CD

64. Hr skægs ABCBørnebog med musik CD

Det er nok de færreste, der ikke kender Hr. Skæg fra de mange børneprogrammer på DR Ramasjang og/eller børneprogrammerne på DVD med Hr. skæg. Hr. skæg præsenterer bogstaver og ord på en sjov og lærerig måde i denne bog “Hr. Skægs ABC“.

Det er underholdning og læring for børn i alderen 2 til 7 år.

Hr. Skægs ABC er skrevet af Mikkel Lomborg, Nikolaj Grandjean og Toke Reunert. Børnebogen “Hr. Skægs ABC” præsenterer bogstaverne, og der er en sang for hvert bogstav, som man kan høre og øve. Sangene følger med i denne bog på CD.

I denne bog er Hr. Skæg helt vild med bogstaver og ord, ligesom i børne Tv-serien på DR og på DVD kaldet “Hr. Skæg – Skæg med bogstaver”. Bogen er udgivet af forlaget Carlsen og er på 72 sider, dertil følger en CD med musik, læs mere og køb bogen her >>

.

Hr. Skæg med matematik – Børnebog og CD med tal og matematik

68. Skæg med matematik, bog og cd af Palle Nørmark og Niki Vraast ThomsenBørnebog med musik CD

Hr. Skæg præsenterer tal og matematik i denne inspirerende bøørnebog. Hr. Skæg flyver rundt i sin luftballon og prøver at få styr på tal, tid, former og tegn, som han møder.

Hr. Skægs “Skæg med matematik” er en lærerig børnebog skrevet af Niki Vraast-Thomsen og Palle Nørmark. Børnebogen er udgivet af Forlaget Carlsen i samarbejde med DR. Bogen er på 48 sider og denne udgave af bogen indeholder en musik-CD med 9 børnesange af Hr. Skæg.

 

Tag på eventyr i matematikkens verden sammen med den sjove hr. Skæg, der flyver rundt i sin luftballon og forsøger at få styr på alle de mange tal, tid, tegn og former, dertil arrangerer han fester og dyster i olympiske discipliner, klik, læs mere og køb bogen med CD her >>

.

Hvor langt er der til verdens ende?

56. Hvor langt er der til verdens ende af Lars Henrik Aagaard

Børnebog

Børnebogen “Hvor langt er der til verdens ende?” er en bog skrevet af professor Lars Henrik Aagaard, der har arbejdet som videnskabsjournalist hos Berlingske Media. Bogen er interessant at læse både for børn, men også for os forældrer, der fra tid til anden kan blive udfordret af meget oplagte, men intelligente og svære spørgsmål fra vores børn.

Børnebogen “Hvor langt er der til verdens ende?” besvarer 50 spørgsmål fra børn og unge om alt lige fra “hvorfor dør mennesker?” til “hvor meget vejer jorden?”

Bogen er på 189 sider, og den er illustreret af Simon Væth, læs mere og køb børnebogen her >>

.

.

Kaj og Andrea på HC Andersen eventyr

65. Kaj og Andrea på HC. Andersen eventyr af Kjeld Nørgaard og Sussi Bech

Børnebog

Børnebogen “Kaj og Andrea på HC Andersen eventyr” er skrevet af Kjeld Nørgaard og bogen indeholder hele 9 fantastiske HC Andersen eventyr genfortalt af Kaj og Andrea, der leger og klæder sig ud i de ni fortællinger med HC Andersen fra denne bog.

Konkret er det disse 9 fortællinger, der er gengivet af Kaj og Andrea i denne fine samling af historier: 1. Fyrtøjet, 2. Svindedrengen, 3. Hyrdinden og skorstensfejeren, 4. Prinsessen på ærten, 5. Det er ganske vist, 6. Store Claus og lille Claus, 7. Klods Hans, 8. Den grimme ælling og 9. Hvad fatter gør. 

Børnebogen er på 243 sider og bogen er udgivet af forlaget Carlsen, læs mere og køb den store børnebog her >>

.

Alle disse bøger med Kaj og Andrea kan også købes enkeltvis, hvis du helllere vil nøjes med et par af de gode historier, klik her for at se hele bogserien med Kaj og Andrea, der fortæller HC Andersens eventyr >>

.

Kaninen, der så gerne ville sove af Carl-Johan

03. Kaninen der så gerne ville sove

Børnebog og børnebøger

Børnebøger, der skal hjælpe forældre med at få deres børn til at falde i søvn er meget efterspurgte og lige præcis børnebogen om “Kaninen der så gerne ville sove” er en absolut bestseller. Denne bog præsenterer en ny metode, som du kan anvende til at få dit barn til at falde i søvn. Forfatteren hedder Carl-Johan og han arbejder som sprogforsker og er bl.a. uddannet adfærdspsykolog.

Denne bog toppede bestsellerlisten i Sverige i 2011 og har også banket på hos den danske bestsellerliste.

Bogen om “kaninen der så gerne ville sove” præsenterer en kanin ved navn Kalle og hans liv. Kalle kan som titlen indikerer ikke sove. Kalle opsøger derfor en troldmand, sammen med sin mor, men denne troldmand er heldigvis også kaninens egen onkel, og han kan måske hjælpe Kalle med at falde i søvn. Historien er skrevet med en bestemt sprogteknik, med det formål at hjælpe børn med at falde hurtigere i søvn, læs mere og køb bogen her >>

.03. Kaninen der så gerne ville sove (luksusudgave)

Bestselleren “Kaninen, der så gerne ville sove” fås også en luksusudgave, men denne udgave kan kun købes i en begrænset periode jf. hvad boghandlerne skriver.

Luksusudgaven af Kaninen der så gerne ville sove er produceret i en lidt større fysisk udgave i et større format.

Børnebogen fås med en guldfarvet ryg på bogen. Størrelsen på luksusudgaven er 31,5 cm hj og 22,2 cm bred. Bogen er på 32 sider i alt, Klik og læs mere om luksusudgaven af  “Kaninen, der så gerne ville sove” >>

.

.

Peter Pedal af H. A. Ray og Magret – Børnebøger

57. Den store bog om Peter Pedal af Margret og H. A. Rey

Børnebog og børnebøger

Børnebøger med Peter Pedal handler om verdens mest nysgerrige abe og der findes en lang række af fantastiske børnebøger om den kreative og aktive abe Peter Pedal, der oplever et væld af ting sammen med sin gode ven “manden med den gule hat”.

Nedenfor præsenterer vi de seks individuelle børnebøger, der også kan købes samlet i “Den store bog om Peter Pedal”, som er vist her til venstre.

“Den store bog om Peter Pedal” med alle nedenstående seks bøger og fortællinger udkom i 3. udgave i 2013 og børnebogen er på 319 sider og udgivet af forlaget Gyldendal, læs mere og køb den store børnebog her – skrevet af H. A. Ray og Magret >>

.

.

58. Peter Nysgerrig af H. A. Rey_59. Peter Pedal60. Peter Pedal hænger i_..

1. Peter Nysgerrig,…………………..2. Peter Pedal,………………………. 3. Peter Pedal hænger i,

.
61. Peter Pedal på Himmelfart62. Peter Pedal sætter drage op63. Peter Pedal på Hospital..

4. Peter Pedal på himmelfart….. 5. Peter Pedal sætter drage op 6. Peter Pedal på hospital

.

Så eller fandt du ikke den bog med Peter Pedal du ledte efter, så klik her >>

.

.

Børnebøger

Fandt du ikke den børnebog du ledte efter? Se øvrige børnebøger her >>

.